CSS beneficis de practicar esports d'equip

Setmanes enrere, publicàvem la primera part d’aquest post on ja t’explicàvem 3 dels 10 beneficis de practicar esports d’equip.

Si ens coneixes, ja saps que a CSS ens agrada molt posar al centre a les persones. Si no ho sabies, t’invitem al fet que ens segueixis a la pàgina de Facebook i Instagram. I que llegeixis els posts que publiquem al post, és clar! 😉
Aquesta és una de les raons per les quals volem donar suport a i recomanar la pràctica d’esports, sobretot els de grup.

Anem a veure quins són la resta de beneficis què identifiquem.

 

#4. Tolerància per les diferències entre les persones

El fet de jugar en equip posa en evidència la rellevància que té el grup per a la consecució d’un objectiu final comú.
En un equip i més al llarg de la temporada falla tothom, de vegades tu mateix. Fins i tot, es dona el cas que potser el teu company del qual no esperaves aquella acció de “crack”, acaba fent un gol de bandera.
No tots tenim sempre un bon dia ni tenim el mateix nivell. Però en definitiva tots formem part d’un equip que afavoreix la unió i el respecte per les diferències individuals.

 

#5. Pensament estratègic.

L’èxit d’un equip es basa a saber combinar les fortaleses de cada jugador durant el temps que dura el partit. D’aquesta forma, aconseguim definir una estratègia que potenciï els punts forts de cada jugador i contraresti els de l’adversari.

A CSS molts equips no tenen entrenador, que seria la figura indicada per crear/definir aquesta estratègia. Per això, aquí és especialment important la tolerància i el lideratge,  que són claus perquè el grup arribi al seu objectiu.

 

#6. Lideratge.

Un bon líder és una peça necessària en tot equip. Tenir un criteri objectiu, equitatiu i beneficiós per a tots fa que aquesta figura sigui la que tothom vulguin seguir i a qui respecten.
Un bon líder té por a equivocar-se, però no a prendre decisions. És l’exemple a seguir, i més que cap altre integrant de l’equip, ha de mostrar l’elegància, respecte i humanitat que a tot l’equip representa.

 

#7. Disciplina.

A part de respectar les normes, un esport d’equip implica compromís cap a la resta de companys. Significa no arribar tard, assumir els rols i defensar les tasques assignades, encara que a vegades no ens agradin.
La disciplina a l’equip ens ajuda a entendre el respecte que suposa relacionar-nos amb els altres i a defensar aquella filosofia d’equip que s’ha definit entre tots.

 

#8. Humilitat.

No sempre es guanya. No sempre ets el Pichichi. Ni tampoc el Zamora. Unes altres sí!
Però perdre, forma part de l’educació que ens transmet la pràctica d’un esport d’equip. Ens ensenya a acceptar amb modèstia que pot haver-hi algú millor que nosaltres.
I això, novament ens ensenya el respecte cap a les persones. Però també cap als nostres companys d’equip.

 

#9. Augment de l’autoestima.

El sentiment de pertinença a un grup afavoreix l’autoestima de cada persona que ho forma. A més, està la identificació amb els valors que ja ha definit aquest equip.
Una bona jugada, una bona actuació, fins i tot, una palmada en l’esquena quan alguna cosa no surt, potencien aquest sentiment tan necessari per a la integritat de les persones.

 

#10. Millora com a persona

En definitiva, el benefici màxim de practicar un esport en equip et fa millor persona.
Hem volgut deixar per al final aquest últim, ja que recull tots els que hem estat veient:

  • Companyerisme
  • Treball en equip
  • Respecte per les normes
  • Tolerància davant la diferència
  • Estratègia
  • Lideratge
  • Disciplina
  • Humilitat
  • Autoestima.

Qui no voldria aquests valors per un mateix?
Et convidem que te’ls facis teus participant en les lligues de CSS de futbol 7, sala, gespa i bàsquet.
Aquests també són els nostres valors.

Practica esports d’equip, trobat bé amb tu mateix i a la vegada fes sentir bé als teus amics.

Logo_footer   
     © 2018 CSS.CAT | Tots els drets reservats
Condicions de Privacitat | Avìs Legal | Cookies

Segueix-nos!