ligas de futbol

Normalment totes les lligues duren una temporada (des de Setembre fins a Juny/Julio). És a dir, al llarg de gairebé un any haureu de confiar a una empresa organitzadora d’aquest tipus d’esdeveniments, part del vostre temps d’oci. Un any es pot fer llarg o curt, en funció de si us trobeu còmodes amb l’organització, o no. Per aquest mateix motiu, mereix la pena triar el torneig que més garanties us ofereixi. Des d’aquí us podem suggerir una manera d’aconseguir informació fiable, perquè no us trobeu amb sorpreses desagradables.

Hi ha 4 dades que us parlaran de la qualitat del torneig i que heu de conèixer ABANS D’INSCRIURE-US!!!

Cobertura mèdica

A Barcelona i rodalies existeix un nombre considerable d’empreses que organitzen competicions no federades; però en el que concerneix a la mùtua mèdica, hi ha 3 tipus d’empresa:

1) Les que no disposen de cap mùtua; és a dir, si us lesioneu, la cura i les despeses mèdiques corren del vostre compte.

2) Les que solament compten amb una mútua d’accidents. En aquest supòsit, la clínica contractada solament us atendrà si la lesió ha estat conseqüència d’un accident esportiu (contusió, xoc amb un contrari, etc.). Normalment, es tracta de mùtues d’accidents esportius col·lectives, que no atenen lesions (estirades, esquinços, etc) i que no es faran càrrec del vostre problema. Amb freqüència, aquestes mùtues estan contractades a partir de 12-14 euros, encara que l’empresa organitzadora us cobri 20-22 euros.
Ocasionalment us haureu trobat que l’assistència mèdica no us cobreix ni una radiografia. En conseqüència, el preu resulta caríssim.

3) Empreses que mantenen una mùtua de prestigi i que respecten els protocols establerts; es tracta de cobertures que atenen tot tipus de lesions que es poden produir en el transcurs d’una trobada de futbol sala, futbol 7, voley, basquet, etc. En aquells casos de pòlissa amb cobertura econòmica de fins a 6.000 euros, el cost de la mùtua és una mica més cara (el preu resultant, si ho desglosseu per nº de partits, resulta a uns 80 cèntims per partit. Amb tot, és infinitament més barata, comparada amb el que ofereixen unes altres.

Dipòsits

La majoria d’equips paguen la competició de manera íntegra, mentre que altres ho fan de manera fraccionada en 3 quotes. Per aquest motiu, se sol demanar com a garantia, el que nosaltres anomenem dipòsit. Aquest sempre és equivalent a l’import de 2 partits (si el cost és de 42€/partit, el dipòsit serien 84€). També serveix com a reserva de plaça a l’inici de temporada.

Quina altra finalitat té el dipòsit?

S’enfronten l’equip A vs B. Si l’equip A, no es presenta, o bé no avisa de la seva incompareixença amb temps suficient (72h). En aquest se’l penalitza amb la pèrdua del partit i a més a més ha d’abonar el cost total del camp (és a dir paga la seva part més la del contrari). Dit d’una altre manera, el seu dipòsit passa de 84€ a 42€.

Per altra banda, a l’equip B se li retorna l’import i el seu dipòsit passa de 84€ a 126€.

En el supòsit de comparèixer a tots els partits, el dipòsit, es retorna íntegra a l’equip un cop finalitzada la competició, ja que són diners vostres!

Ambient

Quan es demana informació sobre un torneig (futbol 7, futbol sala, Bàsquet, futbol sala femení…), és fàcil comprovar que cadascuna de les empreses que organitzen aquest tipus de competicions, ofereixen a les seves respectives seus, les millors instal·lacions, els millors ambients, els millors àrbitres…
Bé, tot això s’ha de demostrar setmana rere setmana amb fets.

Personalment, he tingut ocasió de comprovar que en algun d’aquests “millors de tot”, les faltes de respecte, la manca d’esportivitat i les esbroncades són freqüents. Dit d’una altra manera, hi ha competicions on juga qui paga, sense mirar molt més i moltes vegades sense ni tan sòls haver-hi parlat.

És aconsellable esbrinar com és l’ambient. Pot ser molt desagradable jugar un torneig amb poques garanties, on no t’hi sents a gust i on segurament hauràs de marxar abans que finalitzi la temporada per culpa de l’ambient. Sovint, aquests tornejos tenen com a ganxo un preu força reduït en el concepte dels partits, però … quant costa la teva cama?

Opinions

Esbrinar les opinions de coneguts que ja estan participant en algun torneig, és una font de primera mà molt a tenir en compte i més quan es tracta del comentari d’una persona propera.

També podeu obtenir la informació a través de les opinions de Google (en aquest cas la seva veracitat és relativa).

Sigui com sigui, no està de més conèixer els protocols que tenen
establerts les empreses (si és que els tenen), com per exemple a l’hora de seleccionar els equips.

A CSS tenim registrats, per motius diversos, aquells jugadors / equips que no desitgem que participin en les nostres lligues, ja que van en contra del Fair Play i igualtat que busquem.

D’altra banda, el procés d’inscripció comença per tenir una entrevista personal amb l’equip interessat, abans de poder reservar la plaça de forma definitiva. A part, un cop inscrit l’equip, se’ns han de facilitar les dades personals per tal de portar un control respecte a els jugadors que disputen les lligues.

Som conscients que els nostres protocols són una mica estrictes, però aquesta forma de procedir ens permet garantir el bon ambient en les nostres competicions. Aspecte aquest, que els equips agraeixen, com demostra el fet que més del 70% d’ells repeteixen temporada rere temporada.

CategoryNotícies
Logo_footer   
     © 2018 CSS.CAT | Tots els drets reservats
Condicions de Privacitat | Avìs Legal | Cookies

Segueix-nos!